Bűnügy

15 éves autótolvajt fogtak

A kecskeméti rendőrök szombat éjjel elfogták azt a tinédzsert, aki rövid idővel korábban Lajosmizséről elvitt egy nyitott állapotban lévő autót.

2019.11.04 12:59ma.hu

Egy helybéli férfi bejelentést tett 2019. november 2-án délután a Kecskeméti Rendőrkapitányság Lajosmizsei Rendőrőrsén, mert ismeretlen tettes eltulajdonított a háza elől egy Nissan személygépkocsit. A nyomozók elrendelték a jármű körözését, ezzel egyidejűleg megkezdték a felkutatását.

Ennek eredményeként a Kecskeméti Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztály Járőr- és Őrszolgálati Alosztályának Vezetője és munkatársa az 5-ös számú főúton ellenőrzés alá vonta az autót, amelyet egy 15 éves fiú vezetett. A fiatalkorú elmondta, hogy a kocsit még éjjel vitte el a tulajdonos háza elől, mert szeret vezetni, és csupán autókázni akart.

A kecskeméti rendőrök a tinédzsert előállították, és további intézkedés céljából átadták a lajosmizsei nyomozóknak, akik őt jármű önkényes elvétele bűntette miatt gyanúsítottként hallgatták ki. Mivel a fiú további, korábban elkövetett vagyon elleni bűncselekményekkel is gyanúsítható, a nyomozók előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

A kecskeméti rendőrök a fiatalkorú ellen engedély nélküli vezetés szabálysértés elkövetése miatt külön eljárást kezdeményeztek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.