Bűncselekmény

Adománygyűjtést színlelő külföldieket fogtak el Budapesten

Csak elfogásuk napján hét embertől csaltak ki összesen 45 ezer forintot.

2019.11.03 16:11MTI

Adománygyűjtést színlelő külföldi csalókat fogtak el Budapesten - közölte a rendőrség vasárnap a honlapján.

November 1-jén a Belvárosban tartottak ellenőrzést rendőrök, amikor egy adománygyűjtő csoportra figyeltek fel a Március 15. térnél. Három férfi járókelőket szólított meg, úgynevezett adománygyűjtő ív is volt náluk, hallássérült gyerekek támogatására kértek pénzt egy szervezet nevében.

A nyomozók mindhármukat bevitték a kerületi kapitányságra. Másfél órán belül három másik román férfit és három román nőt fogtak el a Párizsi utcában és a Kristóf téren, akik szintén adománygyűjtést színleltek. A feltételezett elkövetőkről kiderült, hogy egy családba tartoznak.

A BRFK V. kerületi nyomozói a kilenc román állampolgárt jótékony célú adománygyűjtést színlelve elkövetett csalás miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A nyomozás kiderítette, hogy aznap hét embertől csaltak ki összesen 45 ezer forintot - olvasható a közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.