Környezetszennyezés

Kivitt egy rakás szemetet, közte személyes adatokat tartalmazó iratokkal

A kalocsai nyomozók vádemelést javasolnak az ellen a férfi ellen, aki a háztartási hulladékától illegális módon szabadult meg.

2019.10.12 14:24ma.hu
Fotók: Police.hu

A Magyar Államvasutak Üzemeltetési Főigazgatósága 2019. április 4-én levélben tett feljelentést a Kalocsai Rendőrkapitányságon ismeretlen tettes ellen, aki Öregcsertő térségében, a MÁV kezelésében lévő területre szemetet rakott le. A hulladék között autó alkatrész, szivacs, műanyag palackok, virágcserép és papír is volt. A beszerzett adatok alapján a nyomozók rövid időn belül beazonosították a bűncselekmény feltételezett elkövetőjét, egy 23 éves helybélit. A férfit – az ügybe bevont igazságügyi környezetvédelmi szakértő véleménye alapján – a hulladékgazdálkodás rendjének megsértése vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták.

A szabadlábon védekező gyanúsított ügyében a nyomozók az ügy vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat a napokban átadták az illetékes ügyészségnek.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.