Rablás

Szerelőnek álcázva loptak kétmilliót, végül a rendőrök hatot találtak meg - videó

A kétmillión felül az autó műszerfalába rejtve még további négymillió forint készpénz is előkerült.

2019.09.08 15:30ma.hu

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Vagyonvédelmi Osztály Betörési Alosztály és a Zseblopási Alosztály nyomozói fél órán belül elfogták azt a két férfit, akik megtévesztettek egy idős asszonyt és közel kétmillió forintot loptak el tőle.

A gyanú szerint a két férfi 2019. szeptember 5-én délután becsengetett egy pesterzsébeti idős asszonyhoz, majd magukat közműszolgáltató munkatársainak kiadva bementek a lakásba. Az egyik férfi a konyhában elterelte az idős asszony figyelmét, miközben társa átkutatta a lakást és ellopta a nő megtakarított pénzét, ami közel kétmillió forint volt. A két férfi ezután távozott a lakásból.

A BRFK Vagyonvédelmi Osztályának nyomozói rövid időn belül megállapították, hogy a bűncselekményt a 45 éves budaörsi V. Miklós és az 51 éves soproni C. Ferenc követte el. A rendőrök a két férfit fél órán belül elfogták. A feltételezett elkövetők autójukkal leparkoltak Budapest XI. kerületében, a Repülőtéri úton, majd a nyomozók elfogták őket és átkutatták az autót. A rendőrök a kormány alatti műszerfal tárolórekeszében, illetve a két férfinál megtalálták az ellopott pénzt, illetve azon felül még több mint négymillió forintot foglaltak le.

A nyomozók a budaörsi és soproni férfit őrizetbe vették, lopás bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki, és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.