Balesetveszély

Majdnem összeütközött két vonat Herceghalmon

A Közlekedésbiztonsági Szervezet és a rendőrség vizsgálja az esetet.

2019.09.06 07:53ma.hu

A Mávinform közlése szerint éjjel a herceghalmi vasútállomáson nem állt meg a jelzésnek megfelelően a Bicske felől érkező Rail Cargo Hungaria tehervonata. Megrongálta a váltót és mintegy 200 méterre állt meg a negyedik vágányra Biatorbágy felől érkező másik tehervonattal szemben. Az MMV vonatát a forgalmista intette le, mert időben észlelte, hogy a Bicske irányából jövő tehervonat – feltehetően fékhiba miatt – túlhaladt a jelzőn.

Átmenetileg Herceghalom állomás negyedik vágányán és Herceghalom–Bicske közötti az egyik sínpáron szünetelt a forgalom. Biatorbágy–Herceghalom–Bicske állomások között egy vágányon közlekedhetnek a vonatok. Néhány járat menetideje 5-15 perccel nőhet a Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Belépés és regisztráció
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.