Tűzszerészek

Felrobbantak a Budapesten talált bombák - képek

Négy robbanótestet semmisítettek meg a tűzszerészek Tatárszentgyörgyön.

2019.07.30 17:56MTI
MTI/Illyés Tibor

Négy, korábban Budapesten talált, már a helyszínen hatástalanított világháborús robbanótestet semmisített meg az Magyar Honvédség I. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezrede kedden Tatárszentgyörgyön.

Gajdos Milán kommunikációs tiszt elmondta: három robbantógödörben négy eszközt helyeztek el. Az elsőben két százkilós szovjet robbanótest volt, az egyiket a Vörösmarty tér felújításakor, a másikat egy Csörsz utcai építkezésen találták. A második gödörben egy 250 kilós brit légibomba volt, amelyet a Bozsik-stadion egykori edzőpályájánál találták, a harmadikba pedig egy egytonnás amerikai légibomba került, amely a Duna medréből bukkant elő március végén Budafoknál.

MTI/Illyés Tibor


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.