Baleset

Egy órán keresztül csak a parton keresték a vízimentők a Lupa-tóba fulladt férfit

Egy 74 éves chilei férfi fulladt a tóba.

2019.07.01 17:41ma.hu

Mint arról korábban a ma.hu is beszámolt, belefulladt egy férfi szombaton a Lupa-tóba. Az Index most további részletekről számolt be, információik szerint egy chilei férfiről van szó, aki fiával Magyarországon élt, hétvégére pedig rokonok jöttek hozzájuk látogatóba.

"Édesapám délután fél kettőkor szólt, hogy átúszik a tó túlsó partjára az unokájához. 74 éves volt, de egészséges volt és kifejezetten jó úszónak számított" - mondta el a lapnak a férfi fia. Az unoka viszont már nem találkozott a nagyapjával.

A családtagok először maguk keresték a férfit, majd a vízimentők segítségét kérték, akik a család szerint érthetetlen módon csaknem egy óráig csupán a parton keresték az eltűnt férfit.

"Többször is mondtuk, hogy édesapám bement a vízbe, sőt meg is mutattuk, melyik részen indult el, de nagyon sokáig csak a parton keresték. Majdnem egy óra telt el, mire egy csónakkal a vízpart közelében is elkezdték átnézni a vizet, a tó közepén viszont egyáltalán nem kutattak utána - nyilatkozta a férfi.

Az idős férfi holttestét végül a tűzoltó búvárok hozták fel, a mentők több mint fél óráig küzdöttek az életéért, sajnos hiába.

A Lupa délutáni közleményéből is az derül ki, hogy a vízimentők a parton kezdték meg a férfi keresését.

"Miután sem a strandolók, sem a családtagok nem észlelték, hogy valaki a vízben bajba került volna és a vízimentők sem észleltek hasonló esetet, a vízimentők az egyik családtaggal végigjárták az Öböl partszakaszát, benéztek minden épületbe, keresvén az eltűntet. Közben egy újabb információ érkezett arról, hogy megkerült a keresett úr, amit a vízimentő kolléga be is jelentett a belső rádióhálózaton. Majd később újra értesítették a vízimentősöket, hogy mégsincs meg a keresett személy. Ezután már motorcsónakkal pásztáztak egy nagyobb partszakaszt, hisz’ közben felmerült, hogy az Öböl Strandról elgyalogolt a keresett férfi. Miután azonban a parton nem találták, riasztották a tűzoltó búvárokat, akik a vízben később megtalálták a férfit" - közölték.

A korábbi hírekkel ellentétben a baleset nem a Beach, hanem az Öböl területén történt.

Kapcsolódó írások:

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.