Bűnügy

Haláláig zsarolták a hatvani férfit, utána családját fenyegették

Az uzsorások kamatos kamattal adtak kölcsön egy nagyobb pénzösszeget egy hatvani férfinak, akit rendszeres fenyegetéssel fizetésre kényszerítettek az után is, hogy a kölcsönt visszafizette.

2019.06.26 15:23ma.hu

A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya eljárást indított két lőrinci férfi ellen uzsora-bűncselekmény és zsarolás bűntettek elkövetésének gyanúja miatt.

H. Zoltán és H. Tibor a gyanú szerint kamatos kamattal adtak kölcsön egy nagyobb pénzösszeget egy hatvani férfinak, akit rendszeres fenyegetéssel fizetésre kényszerítettek az után is, hogy a kölcsönt visszafizette.

A hatvani férfi halálát követően hozzátartozóit kezdte el a két gyanúsított folyamatos - többször életveszélyes - fenyegetéssel fizetésre rábírni.

A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alosztályának munkatársai 2019. június 24-én a kora reggel otthonukban elfogták és a megyei főkapitányságra előállították a két férfit.

A nyomozó hatóság őrizetbe vette a gyanúsítottakat és előterjesztést tett letartóztatásuk indítványozására.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.