Erőszak

Megtámadta a buszvezetőt

A Kalocsai Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.

2019.05.08 14:35ma.hu

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenységirányítási Központjába 2018. szeptember 24-én bejelentés érkezett arról, hogy a kalocsai buszpályaudvaron egy ismeretlen rátámadt az egyik menetrend szerinti járat vezetőjére.

Az állomásra a Kalocsai Rendőrkapitányság szolgálatban lévő állománya érkezett, ahol kiderült, hogy a Budapest irányába közlekedő buszra ittasan akart felszállni egy férfi. A sofőr – a szabályzat alapján – tájékoztatta az utast, hogy nem szállíthatja el, hiszen utazásra alkalmatlan állapotban van. A gyanú szerint ekkor a férfi szidalmazni kezdte a busz vezetőjét, megtámadta őt, és meg akarta ütni, illetve a járműről leszállva csapkodta a busz tükrét. A sofőrnek a biztonsági őr, valamint az utasok siettek a segítségére, így végül nem esett bántódása. A garázdát egy ismerőse – még a rendőrök kiérkezése előtt – autóval elvitte a pályaudvarról.

A nyomozók kiderítették, hogy a bűncselekmény elkövetésével N. Zoltán budapesti lakos gyanúsítható. Őt közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták. Az eljárás során a 41 éves férfi szabadlábon védekezhetett.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Kalocsai Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat a napokban átadta az illetékes ügyészségnek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.