Állati

Vaddisznók terrorizálnak Miskolcon

Vaddisznók tartják félelemben az embereket Miskolc egyik lakótelepén.

2019.04.07 08:12Ma.hu

Hajnalban a vaddisznók éhesebbek és bátrabbak: egyre beljebb merészkednek a házak közé - írta az atv.hu. A csatorna a lakóktól származó videófelvételeket is közzétett. A vadakat a nyílt terep sem zavarja, elszaporodtak és ennivalót keresnek a házak között. Az egyik lakó szerint a közeli szociális otthon vonzhatja az állatokat, ott rendszeresen főznek.

Miskolcon közel egy éve próbálják a vaddisznók számát csökkenteni, de úgy tűnik, egyelőre az állatok állnak nyerésre. A város 11 hónapja kötött együttműködési megállapodást a város, azóta mintegy 40 vaddisznót lőttek ki - mondta Pásztor Imre, az önkormányzat szóvivője. Ő arról beszélt, hogy mivel a külterületeken történtek a kilövések, ezért egyre kevesebb állat jut be a városba.

A fent említett lakótelepen élők viszont azt mondják, az ottlévő vaddisznók már a városban élnek - rendszeresen látják őket egy közeli domb tetején napközben is pihenni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.