Bűnügy

Rálőtt egy autós a másikra az M5-ösön

A TEK csapott le a lövöldözőre.

2019.03.27 15:10ma.hu

A nyomozás adatai szerint a 45 éves férfi 2019. március 24-én 22 óra körül az M5-ös autópályán Gyál térségében Budapest irányába közlekedett BMW típusú személygépkocsijával, amikor közlekedési konfliktusba keveredett egy Nissan típusú gépkocsit vezető román állampolgárságú férfival. A konfliktus során a BMW sofőrje egy fegyverrel, vagy annak utánzatával lövést adott le a másik gépjármű irányába, amely annak karosszériáját eltalálta, de személyi sérülést nem okozott. Ezek után a román férfi lehajtott az autópályáról az M0 autóút irányába.

A dabasi rendőrök adatgyűjtést követően azonosították a BMW vezetőjét, akit a rendőrség felkérése alapján a Terrorelhárítási Központ munkatársai 2019. március 25-én reggel áporkai otthonában elfogtak. A 45 éves férfi lakcímén tartott kutatás során a rendőrök egy gáz- és riasztófegyvert, lőszerhüvelyeket és lőszereket, valamint egy elemlámpából átalakított tollpisztolyt találtak, amely utóbbi eszköz a kirendelt igazságügyi fegyverszakértő véleményében foglaltak szerint lőfegyvernek minősül.

A férfit előállítását követően a Pest megyei nyomozók közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény bűntett, valamint lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták, őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

Letartóztatták

A férfit szerdán letartóztatták. Bár a gyanúsított büntetlen előéletű, de a bűnügyi nyilvántartás adatai alapján már kétszer is állt bíróság előtt, utóbb lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntette miatt.

A végzés ellen a gyanúsított és védője fellebbezett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.