Bűnügy

Csellel kapták el a korrupt autópálya-rendőröket

A gyanú szerint készpénzért cserébe nem büntették meg a szabálysértő autósokat.

2019.03.06 15:41ma.hu

Február 26-án letartóztatta a Győri Törvényszék Katonai Tanácsának nyomozási bírája azt a 18 lkébényi autópálya-rendőrt, akiket azzal gyanúsítanak, hogy készpénzért cserébe nem büntettek meg szabálysértő autósokat az M1-es autópályán Győr-Moson-Sopron megyében.

A korrupt rendőrök elfogásáról most a Kisalföld írt részletesen.

Az összes rendőrt berendelték Győrbe továbbképzésre, másokkal együtt. A lapnak egy forrás azt mondta, sokukban megszólat a "vészcsengő" mikor a bejáratnál le kellett adniuk a fegyverüket.

Miután megkezdődött az előadás, az ajtón beözönlöttek a TEK és a katonai ügyészség emberei. Ezután egyenként felszólították a gyanúsított rendőröket, majd egyből vitték is őket kihallgatni.

Bár tisztek, konkrétan a parancsnok és a helyettese nincs a gyanúsítottak között, de a lap szerint a "lébényi alosztály irányításáért felelős parancsnok az akció után kérte a beosztásából való felmentését", illetve a lap valószínűsíti, hogy ugyanez a helyzet a helyettesével is.

A Kislaföld kedden szerett volna körülnézni a lébényi rendőrörsön, ám csak üres parkolót és bezárt kapukat találtak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.