Tűz

Eloltották az idősotthonban keletkezett tüzet Noszvajon

A helyiségek azonban lakhatatlanná váltak.

2019.03.06 08:48MTI

Eloltották a helyi idősotthonban szerdára virradó éjjel keletkezett tüzet Noszvajon, az utómunkák még tartanak - közölte a Heves megyei katasztrófavédelmi szóvivő az MTI-vel.

Nagy Csaba elmondta: a hajnali 2 óra után befutott riasztást követően Egerből, Mezőkövesdről, Füzesabonyból és Pétervásáráról öt járművel több mint húsz tűzoltó érkezett a helyszínre. Ők a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett nyolc vízsugárral, bő két óra alatt fékezték meg a lángokat. Az oltást követő utómunkák még jelenleg is tartanak - tette hozzá.

Jelezte: az időközben pontosított adatok szerint a létesítményből 65 embert kellett kimenekíteni. Égési sérülést és füstmérgezést senki sem szenvedett, öt lakót kisebb felszíni hámsérülésekkel vittek kórházba a mentők.

A szóvivő tájékoztatása szerint az eddig ismeretlen okból keletkezett tűz a mintegy 500 négyzetméter alapterületű épületnek csak egy részét érintette, ezek a helyiségek azonban lakhatatlanná váltak. Az utómunkák befejezését követően helyszíni szemlét tartanak és tűzvizsgálati eljárás indul az okok felderítésére - közölte.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.