Nincsenek életveszélyes sérültek

Tömeges szén-monoxid-mérgezés Tótvázsonyban

Tíz felnőtt és három gyerek szenvedett valószínűleg szén-monoxid-mérgezést vasárnap a Veszprém megyei tótvázsonyi templomban - tájékoztatta a mentőszolgálat és az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-t.

2008.12.21 17:08MTI

Az esetet fél négykor jelezték a mentőknek. A betegeket az ajkai, a tapolcai és a veszprémi kórházakba szállították. Az első megállapítás szerint a sérültek állapota nem életveszélyes.

A mentők nem tartják kizártnak, hogy újabb rosszullétre panaszkodó helybeliek is jelentkeznek még
- tájékoztatta az MTI-t a mentőszolgálat. Dobson Tibor, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője az MTI-nek elmondta: a baleset azért következett be, mert az égéstermék vélhetően visszaáramlott a templom belső terébe, az erős szél pedig visszanyomta a kéménybe az égésterméket.

Ez erős szélben gyakran előfordul
- tette hozzá.

A szén-monoxid színtelen, szagtalan gáz. A megnyugtató megoldást az jelenti, ha valaki egy néhány ezer forintos érzékelőt szerel fel a lakásba, amely sípolással jelzi, ha megemelkedik a szén-monoxid koncentrációja - tanácsolta Dobson Tibor.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.