Gyilkosság

Azt hitte, földönkívüli, ezért lefejezte és feldarabolta barátját Miklós

A vita hevében késsel agyonszurkálta idős áldozatát, majd levágta az áldozata fejét is az avasújvároshegyi gyilkos. A férfi maga jelentette a bűncselekményt a rendőrségnek. Vallatásakor azt mondta: földönkívülinek hitte az ivócimboráját.

2018.12.03 09:23ma.hu

Borzalmas gyilkosság történt hétfő délután a Szatmár megyei Avasújvároshegyen: egy 62 éves helyi férfi, M. N. meglátogatta 84 éves, nagybányai illetőségű pinceszomszédját, aki idős kora ellenére rendszeresen kijárt a hegyre és művelte szőlőjét. Ahogy az már ilyenkor szokásos, a látogatás alkalmával asztalra került a bor is, a két férfi egyre sűrűbben koccintgatott. A beszélgetés előbb nézeteltéréssé, majd kemény szóváltássá alakult, a vita hevében pedig M. N. kést rántott, és agyonszurkálta idős vendéglátóját - írta a Maszol.ro.

Az ügyészség közlése szerint férfi a gyilkosság után maga jelentette a 112-es segélyhívó számon a hatóságoknak, hogy megölt egy embert. Tettéről ijesztő részletek derültek ki: baltát ragadott, és előbb levágta az áldozat fejét, majd az egész testet szinte miszlikbe aprította - vélhetően azért, hogy a holttestdarabokat elrejtve akarta eltitkolni az emberölést. Ennek azonban ellentmond M. N. zavaros magyarázkodása, miszerint az áldozatot valamiféle földönkívüli lénynek érzékelte. A borzalmas mészárlást követően a kiérkező rendőröknek is beismerte az emberölést és az ügyészségi kihallgatáson sem tagadta, hogy megölte, majd feldarabolta idős szomszédját.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.