Csalás

Több mint 13 millió forintot vett fel teljesen jogosulatlanul - így

Kiderült, milyen trükkel csalta el 20 éve halott édesanyja nyugdíját a győri nő .

2018.11.20 14:15ma.hu

Mint ahogyan arról korábban a ma.hu is beszámolt, társadalombiztosítási juttatással való visszaélés miatt emelt vádat a Győri Járási és Nyomozó Ügyészség egy győri nő ellen, mert húsz éven át felvette halott édesanyja nyugdíját.

A Blikk azt írja: amikor a szülő 1997 őszén meghalt, lánya ezt elhallgatta a nyugdíjfolyósító elől, sőt, 2001-ben még egy, a folyósításával kapcsolatos adatközlő lapot is kitöltött, amire édesanyja aláírását hamisította. Végül egy 2017 tavaszán indult, véletlenszerű hatósági egyeztetés buktatta le a csalót.

A nő a két évtized alatt 13 705 000 forintot vett fel jogosulatlanul. 4 805 000 forintot a nyugdíjfolyósító hatóság követelt vissza tőle, a maradék 8 901 000 forint elkobzására pedig az ügyészség tett indítványt.

Egy ügyvéd is megszólalt a lapnak, aki szerint nem egyedül a nő hibás:

"A postás felelősségét is kell vizsgálni ebben az esetben, hiszen vagy meghatalmazással tudjuk átvenni a nyugdíjunkat, vagy a személyi igazolványunk bemutatásával. Előfordulhat, hogy ezeket nem megfelelően ellenőrizték" – nyilatkozta dr. Kamarás Péter.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.