Baleset

Sósav szivárog egy tehervonatból a hatvani vasútállomáson

A pályaudvart lezárták, a vasúti forgalmat leállították.

2018.10.25 07:50MTI

Sósav szivárog egy tehervonat egyik tartálykocsijából a hatvani vasútállomáson, ezért a pályaudvart csütörtökön reggel, nem sokkal 6 óra előtt lezárták, a vasúti forgalmat leállították - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) az MTI-vel.

A Mávinform tájékoztatása szerint a baleset miatt a Budapest-Hatvan-Miskolc vonalon jelentősen hosszabb lesz a menetidő csütörtökön reggel, és várhatóan késések lesznek a Hatvan-Somoskőújfalu, Hatvan-Újszász-Szolnok vonalon is.

A műszaki mentést a hatvani, az aszódi és a gyöngyösi hivatásos tűzoltók végzik. A katasztrófavédelmi mobil labort, valamint a katasztrófavédelmi műveleti szolgálatot is riasztották az esethez.

A vasúttársaság azt közölte, a sérült tartálykocsit egy vonatvizsgálatnál vették észre.

Újraindult a vonatközlekedés

Ismét használhatják a vonatok a hatvani állomást, miután a katasztrófavédelem megszüntette a sósav szivárgását a megsérült tartálykocsiból.

A katasztrófavédelem a sósavszivárgás megszüntetéséről beszámolva azt írta, a hatvani, az aszódi és a gyöngyösi hivatásos tűzoltók végezték a műszaki mentést, amelyet a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányított. A mobil labor mérései nem mutattak ki az egészségre ártalmas mértékű szennyeződést.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.