Erőszak

Csoportosan erőszakoló fiatalkorú rabokat ítélt el a bíróság

Javítóintézeti nevelés alatt álltak.

2018.10.07 06:34MTI

Négy és kilenc év közötti időre terjedő szabadságvesztésre ítélt a Budapest Környéki Törvényszék hét fiatalembert, akik javítóintézetben, majd a börtönben tartózkodásuk alatt megverték és csoportosan megerőszakolták fiatalkorú társaikat - tájékoztatta a törvényszék szombaton az MTI-t.

A pénteken meghozott ítéletről kiadott közlemény szerint a vádlottak 2016 júliusa és decembere között követték el a bűncselekményeket, amikor javítóintézeti nevelés alatt álltak, majd előzetes letartóztatásukat töltötték.

Rabtársaikat "csicskáztatták", illetve fenyegetéssel, veréssel kényszerítették különböző szexuális cselekményekre.

A sértettek valamennyien súlyos lelki sérülést szenvedtek, egyiküket pedig úgy megverték, hogy eltört a bordája.

Az ítélet nem jogerős, mert az ügyész három nap gondolkodási időt kért. Volt olyan vádlott, amelyiknek a védője tudomásul vette az ítéletet, más védők enyhítésért, illetve a részbeni felmentésért fellebbeztek.

A vádat a Pest Megyei Főügyészség képviseli.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.