Hamisítvány

Ismét megjelent a piackon a 'hamis áfonya', amely mérgező!

A piacokon ismét megjelent az úgynevezett ál- vagy hamis-áfonya több fajtája, amely ebszőlő vagy csucsor néven ismert. A növény termése nagyon könnyen összetéveszthető a fekete áfonyával, de termésének fogyasztása akár súlyos egészségkárosodást is okozhat.

2018.09.02 22:04ma.hu

Egy Csongrád megyei lakos töltött fel képeket az ebszőlőről a Facebookra, figyelmeztetve az ismerőseit arra, hogy a zsombói piacon áfonya helyett fekete csucsort - más néven fekete ebszőlő vagy kutyabogyó - árulnak. A hazai fekete ebszőlő (Solanum nigrum) gyomnövény termése tényleg hasonlít az áfonyára, fürtben képződik, a bogyók héja fekete, a bogyók húsa mindig zöld színű, kifejezetten mérgező!


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.