Bántalmazás

Megvertek egy szíriai-kanadai előadót a Szigeten, mert romának hitték

Danny Ramadan a könyvéről tartott előadást a fesztiválon.

2018.08.17 08:49ma.hu

Megvertek a Sziget fesztiválon múlt pénteken egy, a kanadai Vancouverben élő, de damaszkuszi születésű írót és melegjogi aktvistát, Danny Ramadant, aki a könyvéről tartott előadást. Fiatal, fehér férfiak bántalmazták, mert azt hitték, hogy roma.

A történetet a kanadai nagykövet, Isabelle Poupart osztotta meg a Twitteren #NotMySziget (Nem az én Szigetem) hashtaggel. "2018-ban. Európában. Ez elfogadhatatlan. Harcoljunk együtt a rasszizmus és az előítéletek ellen" - írja.

A Sziget, ahogy korábban is, idén is kampányolt a rasszizmus ellen, szívekkel és szivárványokkal hirdették, hogy fogadjuk el egymást.

Az esetről az Index megkérdezte a Szigetet is, ezt a választ kapták: "A Szigeten pont az a jó, hogy nem hullik termékeny talajra egy ilyen szélsőséges vélemény, mindemellett mélységesen elítéljük, ha ilyen eset megtörténik. Azt azonban hisszük, hogy egy esetből nem lehet messzemenő következtetéseket levonni a teljes Szigettel kapcsolatban, s bár ez a Szigeten történt, nem a Sziget szellemiségét tükrözi, hanem éppen ellentétes azzal."

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.