Borzalmas: hol lehet a francia lány?

7 fős nyomozócsoport alakult az eltűnt francia lány ügyében

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a fiatal nő 2008. december 4-én éjszaka egy VII. kerületi bárban szórakozott barátaival, onnan a Lánchídhoz ment, ahol nyoma veszett. A lány táskáját egy arra járó, Magyarországon tanuló olasz egyetemista férfi találta meg a Lánchíd pesti pillérénél.

2008.12.12 14:55police.hu

A nyomozók meghallgatták a szórakozóhely dolgozóit, a lány barátait, családját, valamint több tanút kérdeztek ki, akik az este folyamán találkoztak a francia nővel.

A belvárosi térfigyelő kamerák képeit elemezve ismert a nyomozóhatóság előtt az útvonal, ahogyan lány a Roosewelt térre érkezett. Budapest Rendőrfőkapitánya egy 7 főből álló nyomozócsoportot hozott létre, melyben helyet kaptak egyrészt a II. kerületi rendőrkapitányság, a BRFK központi célkörözési osztályának munkatársai, illetve az eltűnésekre specializálódott központi egység tagjai. A speciális munkacsoport az elkövetkező napokban felveszi a kapcsolatot az eltűnt lány teljes környezetével, a vele kapcsolatba került személyeket elszámoltatja, akik az eltűnés pontos helyszínével és körülményeivel kapcsolatban információval rendelkezhetnek.

A nyomozócsoport munkáját segítik továbbá a Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság és a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság búváregységei, mert bár egyelőre nincs adat arra vonatkozóan, hogy a lány a Dunába esett volna, ezt a lehetőséget kizárni az eljárás jelenlegi szakaszában nem lehet. A nyomozók több verziót állítottak fel az eltűnéssel kapcsolatosan, ezek ellenőrzése jelenleg folyamatban van.

A nyomozók várják továbbá azon személyek jelentkezését, akik 2008. december 4-én 2 óra 30 perc és 4 óra közötti időben a Lánchídon közlekedtek gyalogosan, kerékpárral vagy gépjárművel. Valamint kérik, jelentkezzenek azok a taxisok is, akik 2008. december 4-én 2 óra 45 perc és 4 óra közötti időben idegen nyelven beszélő, fiatal lányt vettek fel (különös tekintettel a Budapest V. és I. kerületére) és szállítottak Budapesten.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.