Tragédia

Busz-mentő baleset: több orvoscsoport műti az életveszélyben lévő mentőápolót

Annyit tudni, csúszós, vizes volt az út, de a mentőautó megkülönböztetett jelzéssel haladt!

2018.06.28 18:38ma.hu

Újabb információk a balesetet szenvedett mentők állapotáról. Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat igazgatója elmondta, a mentőápolót a Honvédkórházba, míg a mentőtisztet az Országos Traumatológiai Intézetbe szállították, mindketten súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedtek.

Csütörtökön már tudtak beszélni a Traumatológiai Intézetben fekvő mentővel, állapota mostanra kielégítő. A balesetre részben emlékszik is.

A Honvédkórházban fekvő beteg állapotáról Muzsay Ildikó orvos ezredes számolt be, aki elmondta, a sajtótájékoztató ideje alatt is éppen műtötték. "Reggel 9 óta folyamatosan műtik, az orvoscsoportok egymást váltják. Több testtájon is egyszerre tudnak műteni".

Több csontja eltört, a koponyája is több helyen betört, több szerve is megsérült. Ahogy Muzsay fogalmazott, "több szakma bevonásával" folyik a mentős ellátása.

A baleset körülményeiről annyit mondtak, folynak a vizsgálatok, annyit tudnak most elmondani, hogy csúszós, vizes volt az út, a mentőautó megkülönböztetett jelzéssel haladt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.