Erőszak

Előzetesben a tatabányai hitoktató tanár, aki a gyanú szerint fajtalankodni akart két kislánnyal

A gyanúsított egy tatabányai általános iskolában dolgozik hitoktatóként, eddig alsó tagozatos gyermekeket tanított.

2018.06.28 17:59ma.hu

A Tatabányai Törvényszék 2018. június 28-án hozott határozatában helyben hagyta annak a férfinak az előzetes letartóztatását, aki a gyanú szerint két kiskorú gyermeket akadályozott személyi szabadságukban az általa tartott tanórán - írta a Kisalföld.

A nyomozás során megalapozott gyanú merült fel arra vonatkozóan, hogy a gyanúsított az egyik általa tartott tanórán egy 9 és egy 7 éves kislányt fajtalankodásra akart kényszeríteni, amikor pedig a gyermekek el akartak menni, akkor visszahúzta őket.

A gyanúsított ezen cselekményével bizonyítottság esetén tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére aljas indokból vagy célból elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntettét valósította meg, amelynek büntetési tétele 2 évtől 12 évig terjedő szabadságvesztés.

A bíróság álláspontja szerint feltehető, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén, különösen a vele korábban bizalmi viszonyban volt tanító-tanítványi viszonyukból és életkorukból adódóan kiszolgáltatott kiskorú tanúk befolyásolásával vagy megfélemlítésével a bizonyítást veszélyeztetné vagy megnehezítené, illetve feltehető az is, hogy újabb hasonló bűncselekményt követne el, tekintettel arra, hogy szintén kiskorú sérelmére, szexuális indíttatásból elkövetett bűncselekményért korábban már elítélték.

A Tatabányai Járásbíróság 2018. június 8-án egy hónapra elrendelte a férfi előzetes letartóztatását, a gyanúsított azonban - mivel tagadta a bűncselekmény elkövetését - ez ellen fellebbezett. Ezen végzés emelkedett jogerőre a Tatabányai Törvényszék határozatával.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.