Mackóriasztás

Medveveszélyre figyelmeztetnek Hevesben

Ha mégis medvével találkozunk, akkor feltűnés nélkül azonnal távozzunk!

2018.06.01 17:12ma.hu

A karácsondi polgármesteri hivatal tájékoztatása szerint a településhez közel barna medvét figyeltek meg. Az állat alapvetően magányosan járja az erdőket, és naponta akár több 10 kilométeres távolságot is megtesz - írja a HatvanOnline.hu.

A barna medve alapvetően magányosan járja az erdőket, és naponta akár több tíz kilométeres távolságot is megtesz. Kerüli az embert és nem tekinti zsákmányának. Ha mégis medvével találkozunk, akkor távozzunk feltűnés nélkül.

A lap megkérdezte a Büki Nemzeti Parkot és ott további ötletekkel látták el a medvével találkozó embert. Nem szabad a szemébe nézni, ne próbáljuk elkergetni és ha odajön hozzánk, feküdjünk hasra és a kezünket tegyük a fejünkre és ne mozduljunk.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.