A meglőtt rendőr vese és bélsérüléseket szenvedett

Elhunyt a férfi aki fejbe lőtte magát Téten

A terrorelhárító szolgálat budapesti egységeinek megérkezése előtt fejbe lőtte magát az a férfi, aki pénteken a Győr-Moson-Sopron megyei Téten elbarikádozta magát a saját házában, ahol szüleivel együtt tartózkodott - erről maguk a szülők számoltak be a rendőröknek. A súlyosan sérült férfi a kórházban meghalt - közölte az MTI-vel Szabadfi Árpád megyei rendőrfőkapitány.

2008.01.18 13:30MTI

A 41 éves férfi reggel 8 órától kezdve több lövést adott le a házból, ahol mozgáskorlátozott szüleivel tartózkodott. Még mielőtt elbarikádozta volna magát, hasba lőtte az őt előállítani próbáló rendőrt. A rendőr azért jelent meg a háznál, mert előzőleg a férfi bántalmazta a helyi idősotthon vezetőjét.

Miközben a férfi folyamatosan lövöldözött, a gellert kapott lövedékek egyike súrolta a helyszínen tartózkodó mentőtiszt vállát, több golyó pedig az utcán álló rendőrautóba csapódott. A kiérkező túsztárgyaló a ház udvarából fedezékből, mobiltelefonon próbált tárgyalni a férfivel - mondta el Kocsis Tünde rendőr alezredes, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Tájékoztatása szerint lakókörnyezetében agresszív embernek ismerték a férfit, erőszakos, garázda jellegű bűncselekmények miatt volt büntetve, börtönviselt, fegyvertartási engedélye nem volt. Kocsis Tünde tudomása szerint a hasba lőtt rendőr túl van az életveszélyen. Az MTI kórházi forrásokból úgy tudja, hogy a meglőtt rendőr vese- és bélsérüléseket szenvedett.

A férfi a Senium Szociális Gondozó és Egészségügyi Kft. fenntartásában működő téti Szent Antal Idősek Otthona vezetőnőjét bántalmazta. A vezetőnő férje a távirati irodának elmondta: a férfi fojtogatta a feleségét, aki eszméletét vesztette, s a tettlegesség következtében agyrázkódást is szenvedett, jelenleg a győri Petz Aladár kórházban van, orvosi megfigyelés alatt.

A neve elhallgatását kérő házastárs közölte azt is, hogy a 41 éves férfi nem volt alkalmazásban az idősek otthonában, nyáron időnként füvet nyírt az otthon kertjében, a téli napokban pedig bejárt az otthonba kávézni, egy-egy süteményt megenni. A nővérek úgy kezelték, mintha családtag lett volna, a "sérült lelkű ember azonban elbízta magát", és viselkedése miatt az otthon vezetőnője eltanácsolta. Ezt nagyon rossz néven vette, és már csütörtökön megfenyegette a vezetőnőt és egy-két nővért is. Ezután került sor a pénteki tettlegességre.

Az otthon vezetőjének férje úgy tudja, hogy a lövöldöző valahol éjjeliőrként dolgozik.

Korábban a rendőrségi szóvivő arról tájékoztatta a távirati irodát, hogy a férfit néhány napja elbocsátották munkahelyéről, az idősek otthonából.

Szabó Ferenc, téti polgármester az MTI érdeklődésére közölte: az otthon nem az önkormányzat fenntartásában működik, így neki csak sejtése van arról, hogy a lövöldöző férfit viselkedési problémái miatt küldték el az otthonból.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.