Baleset

Tizennégyen sérültek egy buszbalesetben Jánossomorjánál

Tizennégy ember sérült meg, amikor karambolozott egy kamion és egy utasokkal teli autóbusz a 86-os főút kisalföldi szakaszán, a buszsofőrt mentőhelikopter szállította kórházba. Azóta ismét teljes szélességében járható a 86-os út Jánossomorjánál.

2018.03.20 16:57ma.hu
MTI Fotó: Krizsán Csaba

A 86-os főút Győr-Moson-Sopron megyei szakaszán kedden délután, három óra előtt haladt egy utasokkal teli autóbusz, amikor Jánossomorja és Bősárkány között, eddig tisztázatlan körülmények között karambolozott egy kamionnal. A baleset műszaki mentéséhez a mosonmagyaróvári és lébényi hivatásos, valamint a bősárkányi önkéntes tűzoltókat riasztották a helyszínre, ahol nekik kellett kimenteniük a roncsok közé beszorult buszsofőrt is. Őt a kiszabadítását követően mentőhelikopterrel szállították kórházba, rajta kívül további tizenhárom ember szenvedett könnyebb sérüléseket, közülük kilencet már elszállítottak a mentők. A forgalom egyelőre félpályán halad a főút érintett szakaszán.


Ismét teljes szélességében járható a 86-os út Jánossomorjánál

Ismét teljes szélességében járható a 86-os út Jánossomorja és Bősárkány között, ahol kedd délután összeütközött egy busz és egy kamion - tájékoztatta Smuk Ferenc, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI-t.

Schreidler Ágnes, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság helyettes szóvivője korábban azt mondta, hogy 14 ember sérült meg a balesetben, a busz vezetője - akit a tűzoltók vágtak ki a járműből - súlyosan. A buszon 18 ember utazott, közülük 13-an könnyebben sérültek, de kilenc embert kórházba vittek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.