Állatkínzás

Se ételt, se vizet nem kapott a láncra feltekeredett kutya

Állatkínzás Szekszárdon.

2018.01.31 16:15ma.hu

Egy megyei állatvédő alapítvány munkatársa tett bejelentést a rendőrségre 2017. szeptember 26-án, mert egy szekszárdi ház udvarán egy rossz állapotban lévő, megláncolt kutyát láttak. Az állat a láncra fel volt tekeredve, a közelében víz és étel nem volt elhelyezve. A helyszínen a hatósági állatorvos a körülményeket megvizsgálta és megállapította, hogy felmerül az állatkínzás gyanúja, ezért az ebet a szekszárdi menhelyre szállították, ahol az állatvédők megfelelően ellátták. A kutya állapotában a gondozásnak köszönhetően jelentős javulás állt be.

A rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki a kutya gazdáját, egy 42 éves nőt, aki beismerte, hogy az állatot elhanyagolta. A gyanúsított szabadlábon védekezhet.

A Szekszárdi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztály munkatársai a nyomozást befejezték, az ügy iratait az ügyészségnek a napokban átadták.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.