Állati

Méregkereső kutyákat képeztek ki Dunakeszin

Méregkereső kutyákat képeztek ki az elmúlt hónapokban Dunakeszin, az ebek a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóságán állnak szolgálatba.

2017.12.06 19:56ma.hu
hirdetés

Méreg- és tetemkeresésre kiképzett kutyákkal bővült mától a természetvédelmi őrszolgálat, a Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központ, a Földművelésügyi Minisztérium, a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság és a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület együttműködésének köszönhetően. A kutyákat és a kutyavezető természetvédelmi őröket több hónapon keresztül képezték, majd vizsgáztatták a Dunakeszi Kutyakiképző Központban. Feladatuk elsősorban a mérgezett csalétkek felkutatása lesz, a védett állatok - főként madarak - mérgezésének megelőzése érdekében, emellett képesek lesznek felkutatni a mérgezés áldozatául esett, sérült vagy elhullott védett madarakat is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.