Baleset

Felmentették a kirablóit elütő nőt - videó

Nagy vitákat kavart öt évvel ezelőtt Andrea ügye.

2017.11.15 08:18ma.hu

Andreát egy motoros páros kirabolt a piros lámpánál, úgy hogy betörték autója ablakát. Ezután üldözőbe vette a táskájával menekülő tolvajokat. Autójával elgázolta őket, egyikük belehalt a sérüléseibe. Öt év kálvária után felmentették minden vád alól.

Januárban még egy évről két évre súlyosította halált okozó közúti veszélyeztetés és rongálás miatt a Fővárosi Törvényszék a büntetését, a szóbeli indoklásában többek között azt emelték ki, hogy bár a jogos védelmi helyzet a nő értékei elleni támadáskor fennállt, de az üldözés során ez már nem állapítható meg. Ráadásul a vádlott jóval súlyosabb hátrányt okozott, mint amekkora őt érte: erőszak nélküli vagyon elleni támadásnál az élet kioltása semmiképpen nem lehet arányos reakció.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.