Fordulat a Szögi-perben

Lehet, hogy az Olaszliszkán agyonvert tanár nem is gázolt?

zakértők meghallgatásával folytatódott a Borsod megyei bíróságon az olaszliszkai per. Az egyik szakértő csak valószínűsítette, hogy a gyereket elütötte Szögi Lajos. Az autón csak egyetlen apró nyom volt, amely akkor keletkezhetett. Az is előfordulhatott, hogy nem ért az autóhoz, csak megijedt, ezért félreugrott, és az árokba esett.

2008.12.01 14:22FH/Hír Tv

A tárgyaláson bemutattak egy hangfelvételt, amely a gyilkosság első- és a harmadrendű vádlottja között zajlott, amikor a büntetésvégrehajtási intézetből hazugságvizsgálatra vitték őket.

Ebben az elsőrendű vádlott arra oktatta ki társát, hogy miképpen beszéljen majd az utolsó szó jogán. A korábban sehol nem közölt, nem túl jó minőségű felvételen az elsőrendű vádlott azt mondta társának: hosszasan beszéljen, tanúsítson megbánást, legyen szomorú. A hetedrendű vádlott esetében azt mondta: „őt ki lehet mosni” az ügyből.

A bíróság korábban arról döntött, hogy november 28-án házi őrizetbe helyezik az ügy negyedrendű vádlottját, mert fiatalkorúként két évnél tovább nem tartható előzetes letartóztatásban.

A mostani tárgyaláson az ügyvéd kezdeményezte az ötödrendű vádlott - az elütött kislány anyja - szabadlábra helyezését, mondván, azt nem bizonyították, hogy azt kiabálta: „öljétek meg, mert magyar”.

A tárgyalást elnapolták, mert bizonyítékok kiegészítésére van szükség. A tárgyalássorozat január 19-én folytatódik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.