Baleset

Még tart a mentés a vépi vonatbaleset helyszínén

Még csütörtök reggel is tartanak a mentesítési munkálatok a Szombathelyhez közeli Vép település vasútállomásán, ahol szerdán kora este több gázolajat szállító tartálykocsi siklott ki, eddig tisztázatlan körülmények között.

2017.09.14 07:08ma.hu
Varga György, MTI

A helyszínelés eddigi megállapításai szerint a balesetben öt darab, egyenként 95 ezer literes tartálykocsi hagyta el a vasúti síneket, ezek közül kettő felborult, három pedig megdőlt a baleset során, melynek körülményeit a hatóságok vizsgálják. A műszaki mentést jelentős erőkkel kezdték meg a szombathelyi és a zalaegerszegi hivatásos tűzoltók, együttműködve az érintett vasúttársaság szakembereivel; munkájukat a helyi önkéntes tűzoltók is segítették.



Két, erőteljesen sérült kocsiból nagyobb mennyiségű gázolaj került a szabadba, a kevésbé rongálódott kocsikból a szivárgást még az esti órákban sikerült megszüntetni. Az éjjeli órákban a helyszínre érkezett szivattyúkkal megkezdték a tartályokban maradt gázolaj átfejtését ép vasúti kocsikba, miközben az esővíz-gyűjtő aknába folyt gázolaj begyűjtését is megkezdték a tűzoltók, illetve a vasúti vegyi felderítők. Az átfejtési munkálatok jelenleg is tartanak az állomáson, de a baleset miatt lakosságvédelmi intézkedésre nincs szükség. A vasúttársaság hajnali közlése szerint az érintett szakaszon a vonatközlekedés újraindult, valamennyi járat menetrend szerint közlekedik.

Varga György, MTI


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.