Rongálás

Újabb emlékművet rongáltak meg Sopronban

Ezúttal a soproni Széchenyi téren található 1956-os emlékművet rongálták meg ismeretlenek.

2017.09.05 15:19MTI

Újabb emlékművet, a soproni Széchenyi téren található 1956-os emlékművet rongáltak meg ismeretlenek. A soproni önkormányzat feljelentést tett, a rendőrség rongálás miatt nyomoz.

A rendőrség még augusztus 25-én kapott bejelentést arról, hogy ismeretlenek megrongálták a balfi nemzeti emlékhely szoboregyüttesét, amely a meggyilkolt zsidó munkaszolgálatosoknak állít emléket.

A soproni önkormányzat kedden közölte: vélhetően az éjjeli órákban öntötték le fehér festékkel a belvárosban található emlékművet.

A közlemény hangsúlyozza: mélységesen elítélik az emlékmű meggyalázását.

A városban eddig sem lehetett, és ezután sem lehet büntetlenül emlékműgyalázást elkövetni - tették hozzá.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztálya az MTI érdeklődésére annyit közölt, hogy ismeretlen tettes ellen, rongálás miatt nyomoz. Ennél több információt - a balfi rongáláshoz hasonlóan - a nyomozás érdekeire hivatkozással nem közöltek.

Az '56-os emlékművet az önkormányzat az 1956-os forradalom és szabadságharc hatvanadik évfordulója alkalmából avatta fel tavaly, amely Borza Teréz alkotása.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.