Ítéletidő

Egy ember meghalt, tizenhat súlyosan megsebesült a csarnóházai viharban

A sérültek között hét gyerek is van, a legkisebb egy újszülött.

2017.07.24 11:37ma.hu

Vasárnap este lecsapott az ítéletidő a romániai Csarnóházára (Bulz) - írja az MTI. Az Agerpres hírügynökség szerint a Sebes-Körös egyik mellékfolyójának torkolatánál, a Király-hágótól néhány kilométerre délre fekvő településen a vihar fákat döntött parkoló autókra és kempingezők sátraira. A Bihar megyei településen több nyárfát gyökerestől kicsavart a tornádószerű szél, amit a szemtanúk szerint jégeső kísért. A turisták egy része bemenekült a faluba, mások az autókban, sátrakban maradtak.

A halálos áldozat egy 36 éves nagyváradi férfi, aki az autójában vesztette életét, amikor rádőlt egy fa. A másik kempingben egy fa egy sátrat temetett maga alá, három ember súlyosan megsérült, őket a nagyváradi megyei kórházban ápolják. Egyikük állapota továbbra is válságos: a 23 éves nő súlyos agyrázkódást szenvedett, éjjel megműtötték. A sérültek között hét gyerek van, a legkisebb egy hét hónapos csecsemő.

A 16 sérültből négyen maguk jelentkeztek a bánffyhunyadi sürgősségi osztályon, hárman pedig a nagyváradi kórházban. A többieket mentők vitték el. Ioan Mihaiu, Bihar megye prefektusa szerint Csarnóházán egy egyházi rendezvényre gyűltek össze a hívek csütörtöktől kezdődően, de többségük vasárnap hazautazott. Szerinte az ítéletidő miatt bajba került hátramaradottak mentésében összesen 90 ember vett részt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.