Torlódás

Óriási volt a dugó Szeged felé - de nem baleset miatt

Nyolc kilométeres dugó alakult ki Kistelek és Szatymaz között.

2017.07.15 17:40ma.hu

A dugót az okozta, hogy az M5-ös autópályán Szeged felé, a 145-ös kilométernél aszfaltoztak és csak egy sávon lehetett haladni.

Átlagosan nagyjából 1 óra alatt lehetett áthaladni az útfelújításon, így óriási volt a forgalom, hiszen sokan igyekeznek a szerbiai határ felé – hangzott el az M1 Híradójában.

Az M1 tudósítója Balástyánál azt tapasztalta, hogy sokan letértek az autópályáról; a Szeged felé tartó autósoknak azt javasolták, hogy ezt már Kisteleknél tegyék meg, és a régi 5-ös úton folytassák az útjukat.

Torlódás van továbbra is a határátkelőhelyeknél: a röszkei határátkelőnél több mint 2 kilométeres a kocsisor, így ott nagyjából 3 óra hosszát kell várakozni, és hasonló a helyzet a tompai határátkelőhelynél is, ahol még mindig több mint 2 óra a várakozási idő.

A kisebb határátkelőhelyeken is torlódás van.

A mai nap folyamán, valamint holnap is torlódás várható az M5-ösön, és a határátkelőhelyeknél is, hiszen sok vendégmunkás indult el hazafelé Nyugat-Európából.

A határátkelőhelyek nyitva tartásáról és az ott várható várakozási időkről a www.police.hu oldal Határinfó rovatában, valamint a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobilapplikáció segítségével tájékozódhatnak az utazók.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.