Turizmus

Túlszámlázás miatt fogták el egy szórakozóhely alkalmazottjait a pesti belvárosban

Túlszámlázás és külföldi vendégek lehúzása miatt fogták el a rendőrök egy szórakozóhely 13 alkalmazottját a pesti belvárosban, közülük négy főt őrizetbe is vettek.

2017.06.11 17:57ma.hu

Külföldi turisták fogyasztás utáni túlszámlázásával összefüggésben hajtottak végre akciót mára virradó éjszaka a belvárosi rendőrök. A nyomozók eddigi adatai szerint az elmúlt másfél évben legalább 19 külföldi sértettet károsított meg egy bűnszövetségben működő csoport, amelynek tagjai ezzel összefüggésben legalább hárommillió forint plusz bevételre tettek szert.

A szombaton éjfélkor megtartott akció során a kerületi rendőrök, több társszerv együttműködésével indították az összehangolt ellenőrzést egy V. kerületi, Váci utcai pubban. Ennek során tetten érték az alkalmazottakat, amint két turistánál jóval az általuk ténylegesen fogyasztott érték felett számláztak.

A nyomozás során feltárt adatok szerint a túlszámlázás és a külföldiek lehúzása legalább másrél éve rendszeres volt a helyen. Előfordult, hogy az egyik vendéggel 250 ezer forintot fizettettek ki két gulyáslevesért, egy üveg borért és két sörért, egy másik alkalommal pedig egy koreai férfitól 623 ezer forintot követeltek, amikor pedig az illető nem tudott fizetni, elvették az útlevelét, és arra kényszerítették, hogy egy bankautomatából vegye fel az összeget.

Elfogásukat követően a tulajdonost és a 12 alkalmazottat is előállították az V. kerületi rendőrkapitányságára, ahol csalás és más bűncselekmények miatt hallgatták ki őket gyanúsítottként, majd közülük négy férfit őrizetbe is vettek és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.