Illegális bevándorlás

Lezárták a nyomozást a halálfurgon ügyében

Kilenc fővel szemben javasol vádemelést a rendőrség a most lezárt nyomozás eredményeképpen abban az ügyben, amelyben 71 migráns fulladt meg másfél éve egy hűtőkamionban.

2017.04.07 06:39Havariapress

Az ausztriai A4-es autópályán 2015. augusztus 27-én találtak az osztrák rendőrök egy hűtőkocsit, melyről kiderült, hogy embercsempészek megbízásából 71 menekültet szállítottak benne összezsúfolva a magyar-szerb határról Magyarországon át Ausztriába, de mindegyikük megfulladt az oxigénhiányos környezetben, még a magyarországi útszakaszon. Az áldozatok között 59 férfi, 8 nő és 4 gyerek volt, akik feltehetően Szíriából, Irakból és Afganisztánból indultak Európába. Az eset után több bolgár és afgán állampolgárral szemben indult büntetőeljárás, bűnszervezetben, a csempészett emberek sanyargatásával, üzletszerűen elkövetett embercsempészés bűntette miatt. A magyar hatóságok később a folyamatban lévő nyomozást kiterjesztették azokra a tényekre is, amelyeket az ausztriai hatóságok állapítottak meg. A Nemzeti Nyomozó Iroda a mai bejelentése szerint összesen kilenc fővel szemben zárta le a nyomozást, az államhatár átlépéséhez meg nem engedett módon, a csempészett személy sanyargatásával, üzletszerűen, bűnszervezetben elkövetett embercsempészés bűntettének megalapozott gyanújával. Az iratismertetések befejezését követően a rendőrök a nyomozás során keletkezett iratokat tegnap vádemelési javaslattal adták át a Bács-Kiskun Megyei Főügyészségnek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.