Bűnügy

Rágyújtotta a házat a nagyanyjára és a nagynénjére, öt évet kapott

Öt év fegyházra ítélt a Tatabányai Törvényszék kedden egy férfit, aki 2015 nyarán rágyújtotta a házukat az őt két és fél éves kora óta nevelő nagyanyjára és a nagynénjére Sopronkövesden.

2017.03.28 15:47MTI

Jakabovits Péter, a törvényszék sajtószóvivője elmondta: az elkövető 23 éves koráig lakhatott közös háztartásban a nagyanyjával és a nagynénjével, aki mozgássérült és értelmi fogyatékos volt. Italozó életmódja és erőszakos magatartása miatt 2015 tavaszán el kellett költöznie, de a községben bérelt szállást és pénzt követelve visszajárt a házhoz.

A férfi 2015 augusztusának egyik éjjelén ittasan bosszút akart állni rokonain, mert szerinte nem megfelelően viselkedtek vele. A ház melletti fészerből megszerezte a fűnyíróhoz használt benzint, a bejárati ajtóra locsolta és cigarettájával meggyújtotta.

A házban élő két asszony ki tudott menekülni a házból. A tűzoltók megakadályozták az épület teljes megsemmisülését, az ingatlanban lévő két gázpalack felrobbanását, de a ház lakhatatlanná vált.

A Tatabányai Törvényszék a férfit különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt öt év fegyházbüntetésre ítélte.

Az ítélet nem jogerős, az ügyész három nap gondolkodási időt kért, a vádlott és védője tudomásul vette az ítéletet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.