Baleset

Egy elítélt mentette ki a jeges tóból a korcsolyázót Somogyban

A reintegrációs őrizetben lévő férfi éppen kutyát sétáltatott, amikor meglátta, hogy a korcsolyázó alatt beszakadt a jég. Az életét kockáztatta mentette ki a férfit.

2017.01.08 16:30ma.hu
Fotó: MTI

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, vasárnap délelőtt beszakadt a jég egy korcsolyázó alatt Kaposvár közelében, a Desedán. A bajba jutott embert egy elítélt mentette ki - közölte a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága.

A közlemény szerint a reintegrációs őrizetben lévő férfi kutyát sétáltatott, amikor a korcsolyázó alatt beszakadt a jég. Saját életét kockáztatva sietett az elmerülő férfi segítségére - létrák és kötelek segítségével közelítette meg, és kihúzta a jeges vízből. Később a katasztrófavédelem kiérkező munkatársainak segítségével sikerült a partra jutniuk.

A reintegrációs őrizet olyan büntetési forma, melyben az elítélt a számára meghatározott helyek - például a lakás és a munkahely - között mozoghat, és nyomkövetővel ellenőrzik, hogy ezt betartja-e.

(Képünk illusztráció.)

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.