Tűz a szociális otthonban

Egy ember meghalt, 47 megsérült a táplánypusztai tűz miatt

Egy ember meghalt a táplánypusztai Dr. Piróth Endre Mentálhigiéniés Otthonban keletkezett tűz miatt, negyvenheten füstmérgezést szenvedtek, közülük tizennégyet kellett kórházba vinni.

2017.01.07 14:37MTI

Ruskáné Takács Anita, a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta, hogy már eloltották a tüzet, amely az épület ruharaktárában keletkezett, ahol meggyulladtak a ruhák, majd a lángok átterjedtek a folyosóra.

MTI/Krizsán Csaba

Az otthonban tartózkodó hetvenhárom embert a tűzoltók kimenekítették, az intézmény másik épületében helyezték el. Valamennyien fekvőbetegek. A nagy füst miatt légzőkészülékben mentették a betegeket a tűzoltók, akik több mint tíz járművel vonultak a helyszínre.

MTI/Krizsán Csaba

Az otthon honlapja szerint a 350 személyes intézményben számottevő kórházi kezelést nem igénylő pszichiátriai betegeket, értelmileg akadályozottakat, időskori demenciában szenvedőket és szenvedélybetegeket ápolnak, gondoznak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.