Tűzszerészek

Gránátot találtak a XIII. kerületben

A környéket 300 méter sugarú körben lezárják és kiürítik, ez hét tízemeletes panelháztömböt érint, tömbönként három lépcsőházzal.

2016.11.22 14:36MTI

Második világháborús gránátot találtak kedden a főváros XIII. kerületében, a Kassák Lajos utcában. Emiatt lezárásokra kell készülni a környéken, ez több panelházat érint - tájékoztatta a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének parancsnokhelyettese az MTI-t.

Kürti Dezső közölte: a Kassák Lajos utca 60. szám alatt, egy üres telken, építkezés közben találták a 152 milliméteres szovjet gránátot, amelyet állapota miatt a helyszínen kell hatástalanítani.

Ezért a környéket 300 méter sugarú körben lezárják és kiürítik, ez hét tízemeletes panelháztömböt érint, tömbönként három lépcsőházzal.

Megsemmisítették a XIII. kerületben talált gránátot

Rendőri kísérettel elszállítják és Budapest határán kívül, a honvédség erdőkertesi gyakorlóterén megsemmisítik azt a második világháborús gránátot, amelyet a XIII. kerületi Kassák Lajos utcában találtak kedden - tájékoztatta a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének parancsnokhelyettese az MTI-t.

Kürti Dezső közölte: a környéket 300 méter sugarú körben lezárták és kiürítették, az intézkedés 800 embert érintett.

A parancsnokhelyettes korábban arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a Kassák Lajos utca 60. szám alatt, egy üres telken, építkezés közben találták a 152 milliméteres átmérőjű szovjet betonromboló gránátot.

Gellért Lajos, a XIII. kerületi önkormányzat sajtóreferense az MTI érdeklődésére elmondta: az önkormányzat a közeli, Tüzér utcai prevenciós központban fogadta azokat, akik segítséget kértek, mert átmenetileg el kellett hagyniuk otthonaikat. A százötven embernek élelmet, teát vittek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.