BKV

Vasárnap délig leállítják a 3-as metrót a déli szakaszon

A korábban már elrendelt fokozott pályafelügyeleti bejárás során az egyik kitérő egyik alkatrészén repedést észleltek a szakemberek.

2016.11.12 11:22MTI

Leállítja a BKV a 3-as metrót vasárnap reggeltől vasárnap délig a vonal déli szakaszán, mert pénteken megsérült egy kitérő alkatrésze - közölte a BKV szombaton.

A közlekedési társaság azt írta, bár az érintett pályaszakasz sebességkorlátozás bevezetésével közlekedésre most is alkalmas, a szakemberek a hibás alkatrész cseréje mellett döntöttek.

A BKV kifejtette: pénteken a korábban már elrendelt fokozott pályafelügyeleti bejárás során az egyik kitérő egyik alkatrészén repedést észleltek a szakemberek. Emiatt a Nagyvárad térnél 25 kilométeres maximális sebességet írtak elő. Ilyen esetre korábban is volt már példa - olvasható a BKV közleményében.

Emlékeztettek, hogy 2012 és 2015 között a teljes vonalon kicserélték a vágányokat, de a kitérőket ebben az időszakban nem cserélték, mivel ezt sem azok műszaki állapota, sem használatuk jellege, gyakorisága nem indokolta.

Az üzem leállítása miatt a metrók helyett pótlóbuszok közlekednek a Deák Ferenc tér és Kőbánya-Kispest végállomás között.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.