Wanted

Ötmillió forint jár a népligeti gyilkosért

Nyomravezetői díjat ajánlott fel a rendőrség annak, aki segít felkutatni a hatóságoknak az egy hónappal ezelőtti népligeti gyilkosság elkövetőjét.

2016.11.09 09:54MTI

Budapest X. kerületében, a Népliget egy elhagyatott részén október 13-án dél körül járókelők fedeztek fel egy női holttestet, a park egy bokros területén. Az elsődleges orvosszakértői vélemény szerint a nő bűncselekmény áldozata lett, de az elkövetőt az azóta eltelt, csaknem egy hónap alatt sem sikerült a nyomozóknak azonosítaniuk.

Az ügy eredményes felderítése érdekében ezért az országos rendőrfőkapitány a mai napon bruttó ötmillió forintot ajánlott fel annak, aki a gyilkos nyomára vezeti a hatóságokat.

A díjkitűzés összege annak fizethető ki, aki az elkövető személyével kapcsolatban olyan, pontos adatokat szolgáltat a nyomozóknak, amelyek segítségével az illető azonosítható és bűnösségére a gyanú megalapozottá válik. A rendőrség a nyomravezető személyét bizalmasan kezeli és szükség esetén intézkedik a tanú védelme érdekében is. Az országos rendőrfőkapitány ugyanakkor fenntartja a díjkitűzés visszavonásának jogát is; a díjkitűzés visszavonásának közzétételét követően a jelentkezés elkésett.

A bejelentéseket a Budapesti Rendőr-főkapitányság Nyomozó Főosztálya elsősorban a 06-1-461-5170-es telefonszámon várja, de megtehetők a bejelentések névtelenül, az ingyenesen hívható 06-80-555-111 ,,Telefontanú" zöld számon, illetve a 107-es, vagy a 112-es központi segélyhívó telefonszámokon is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.