Bűnügy

Volt rendőr robbantott a Teréz körúton?

A Nemzeti Védelmi Szolgálat munkatársai egymás után keresik fel azokat a volt rendőröket, akiknek fegyelmi felfüggesztés vagy más konfliktus miatt szűnt meg a munkaviszonya. Azt gyanítják ugyanis, hogy a személyes bosszú mögött ez is állhat.

2016.10.12 14:16ma.hu

Csak az elmúlt öt évben tucatnyi olyan leszerelés történt a rendőrségnél, amelynek fegyelmi vizsgálat, esetenként még büntetőeljárás is volt a hátterében. Volt, aki úgy érezte, jogtalanul bocsátották el a testülettől, ezért munkaügyi pert indított, és komoly kártérítést kellett a rendőrségnek kifizetnie. Akadt olyan rendőr, aki a közösségi hálón tett megjegyzése miatt repült a testülettől, volt, aki azt sérelmezte, hogy nem szerződése és végzettsége szerinti beosztásban dolgoztatták, és jó néhány korrupciós ügy is volt - írja a Lokál.

– Az egyik volt kollégámat a napokban hallgatták meg a nyomozók. Ő haraggal vált meg a testülettől, talán ezért is kellett igazolnia az alibijét a robbantás időpontjára. Nem ő volt az egyetlen – árulta el egy forrás a lapnak.

Hozzátette: a teóriát, miszerint volt rendőr követte el a bűncselekményt, több más momentum is megerősítette, melyeket az úgynevezett profilozók állapítottak meg a videófelvételek alapján. Az már korábban kiderült, hogy a robbantás miatt vizsgáltak más korábbi rendvédelmi dolgozókat és katonákat is.

Ismert: szeptember 24-én este fél 11-kor egy ismeretlen férfi robbantott a Teréz körúton. A detonációban két rendőr sebesült meg, a tettesre 10 milliós vérdíjat tűzött ki a rendőrség.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.