Teréz körúti robbantás

Felismerték a körúti robbantót, szorul a hurok

A robbantó egy élelmiszerboltban vásárolgatott a merénylet előtt, az üzlet eladója emlékezett a férfira.

2016.10.05 08:18ma.hu

A Teréz körúti robbantó már a bombával a hátizsákjában ment be a körút és a Podmaniczky utca sarkán lévő üzletbe, ahol a kamerafelvétel készült róla - írja a blikk.hu.

A rendőrség néhány napja adta közre a Teréz körúti robbantóról készült legjobb kamerafelvételt. A képek egy élelmiszerboltban készültek, ennek kamerája rögzítette a sapkában vásárolgató férfit, akin ekkor a TV2 Tények szerint már ott volt a hátizsák, amiben a robbanószer volt.

A bolt pénztárosa a képek alapján felismerte a férfit, és személyleírást is tudott adni az őt kihallgató rendőröknek.

A vallomás részleteiről a rendőrség még nem árult el semmit.

A kamerafelvételeken szembetűnő, hogy a robbantó headsetet visel, szinte bizonyos, hogy telefonált valakinek akciója előtt – írja a Bors.

A rendőrség képes kideríteni, az adott körzetben kik telefonáltak a kérdéses időszakban.

Mindez pedig arra utalhat, hogy az elkövetőnek lehetett egy társa, akivel az akció részleteit beszélhette meg.

Újra támadhat

Sértett ember, aki a két rendőr elleni támadással kompenzálta eddigi sikertelen életét, nyilatkozta a Magyar Időknek Németh Zsolt kriminológus a Teréz körúti robbantóról.

A szakember úgy véli, a férfi most fürdik a hírnévben, sikernek tekinti a merényletet, ám közben nyomasztja, hogy nem tudja senki, ő robbantott.

Németh szerint nem zárható ki, hogy amint a sajtóérdeklődés alábbhagy, a férfi megismétli a robbantást.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.