Bíróság

Súlyos sérüléseket okozott a fővárosban őrült módjára lövöldöző férfi

Vádat emelt a Fővárosi Főügyészség azzal a 25 éves férfival szemben, aki két évvel ezelőtt minden ok nélkül több járókelőt is megtámadott Budapest belvárosában egy átalakított gáz-riasztófegyverrel.

2016.09.21 10:25Havariapress

Az elkövető életveszélyt okozó testi sértés kísérlete és felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt állhat bíróság elé, tettéért akár tizenegy évet is kaphat.

A vádirat szerint a vádlott 2014 júliusában beszerzett egy gáz- és riasztófegyvernek minősülő forgótáras pisztolyt, valamint több lövedéket. A lövőhatás fokozása érdekében később a fegyvert és a lövedékeket is átalakította vagy átalakíttatta, többek között acélgolyóval bélelte ki a gumilövedékeket.

2014. szeptember 18-án késő este ittas állapotban magához vette a fegyvert és megtöltötte a szintén átalakított lövedékkel, majd a Keleti pályaudvarra indult. Ott odalépett egy számára ismeretlen férfihoz, megszólította, majd megragadta a vállát és ráfogta a nála lévő pisztolyt a férfira. Ekkor dulakodás alakult ki közöttük, de a sértettnek sikerült végül elmenekülnie.

A vádlott ezt követően tovább sétált a VII. kerületi Nefelejcs utcába, ahol szándékosan nekiütközött egy vele szemben sétáló járókelő vállának. Amikor a sértett hátranézett, a vádlott odalépett hozzá, a pisztoly csövét a férfi arcához tartotta és elsütötte a fegyvert. A lövés következtében a sértett eszméletét vesztve a földre zuhant, arccsonttörést és további súlyos sérüléseket szenvedett el, amelyek kapcsán az életveszélyes állapot bekövetkezésének reális lehetősége is fennállt. A sértettnél a lövés következtében halláscsökkenés is kialakult, mely maradandó fogyatékosságnak tekinthető.

A vádlott ezt követően visszasétált a Baross térre, ahol egy buszmegállóban kötött bele egy együtt várakozó férfiba és egy nőbe, majd a férfihoz lépett és a mellkasához emelte a pisztolyt. A sértettek sietve elhagyták a megállót, a vádlott azonban követte őket, majd kétszer a levegőbe lőtt.

Mindezek alapján a Fővárosi Főügyészség a férfit életveszélyt okozó testi sertés bűntettének kísérletével, valamint felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettével vádolja, amely bűncselekmények törvény szerinti büntetési tétele - a bűnhalmazat miatt - tizenegy évig terjedő szabadságvesztés.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.