Bűnügy

Megvertek egy külföldit a taxisok Zuglóban

Észrevette, és szóvá tette, hogy ezresével ugrál a taxióra.

2016.09.13 15:22ma.hu

Elszámolási vitába keveredett egy külföldi férfi az őt szállító taxissal hétfő hajnalban Budapesten – azonnal jött az erősítés, a turistát perceken belül hárman ütötték-verték a nyílt utcán, gázspray-vel fújták le őt is, és a barátnőjét is. A rendőrség önbíráskodás miatt nyomoz a Thököly úton történtek miatt - írja az Origo.

A lincselésszerű erőszaknak szemtanúja volt a lap olvasója, aki éppen arra hajtott.

"Hajnali fél négy körül lehetett, a Dózsa György út felé tartottam, de csak a síneken tudtam haladni az utat elálló taxiktól.” Körülbelül 20 taxis nézhette félkörívben, ahogy három-négy társuk egy földön fekvő embert püföl, „az áldozat barátnője pedig angolul kiabált velük, és próbálta leráncigálni a támadókat a párjáról” – mesélt. Az esetet látva autójával lassított, de a bámészkodók elzavarták, így kissé távolabb megállt, és hívta a rendőrséget.

A taxisok azonban meglátták, hogy telefonál, és percek alatt eltűntek.

„Ezután tudtam csak beszélni a megvert angol fiúval és amerikai barátnőjével. Elmondták, hogy gázspray-vel fújták le, késsel fenyegették őket, – a srác pénzét pedig elvették a taxisok. Mindezt azért, mert észrevette, és kifogásolta, hogy a fickó, aki vitte őket, megbuherált taxiórával dolgozott”, ezerforintonként ugrott a mutató – mondta a szemtanú.

A lappal a rendőrség azt közölte, hogy a Zuglói Rendőrkapitányság önbíráskodás miatt nyomoz, és egy férfit előállítottak az ügyben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.