Tragédia

Már fizeti a kártérítést a hortobágyi robbanás miatt a HM

Az előleg mellett megtérítette a temetéssel kapcsolatos költségeket is, az érintettek emellett kegyeleti juttatásban, özvegyi nyugdíjban és árvaellátásban részesülnek.

2016.08.24 11:50MTI
honvedelem.hu

A hortobágyi bombarobbanásban elhunyt tűzszerészek hozzátartozóinak jelentős összegű kártérítési előleg megállapításáról és utalásáról döntött a Honvédelmi Minisztérium - írta szerdai számában a Népszabadság.

A napilappal a minisztérium azt is közölte, hogy megtérítette a temetéssel kapcsolatos költségeket is, az érintettek emellett kegyeleti juttatásban, özvegyi nyugdíjban és árvaellátásban részesülnek.

A tárca a Népszabadságnak megerősítette: teljes felelősséggel tartoznak a szolgálat teljesítésével összefüggésben elszenvedett károkért, ennek értelmében a hősi halott tűzszerészek hozzátartozói a Magyar Honvédség szociális gondoskodási körébe kerültek.

Július 1-jén az egykori nádudvari bombázólőtéren a katonák egy robbanótestet próbáltak hatástalanítani, de az felrobbant, négyen a helyszínen életüket vesztették.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.