Vízi baleset

A Benknél elmerült fiúk egyikét találhatták meg a Tisza ukrán oldalán

A Tiszában két héttel ezelőtt elmerült testvérpár idősebbik tagját találhatták meg a folyó ukrajnai oldalán.

2016.08.17 12:20MTI

A Kelet-Magyarország keddi cikke felidézte, hogy a 12 és 15 éves fiú július 31-én tűnt el a folyóban, fürdés közben Benknél. A kisebbik fiú holttestét két nap után megtalálták, bátyját azonban eddig hiába keresték a vízi mentők.

A lap információi szerint a holttestet turisták találták meg Zsurk közelében, de a Tisza túlpartján. Még nem tudták azonosítani a holttestet, a vízi mentők szerint azonban szinte biztos, hogy a testvérpár másik tagját sodorta partra a víz.

Az újságnak Fehérvári Marietta, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense azt mondta, hogy az ismeretlen holttest azonosítása folyamatban van.

Szabó Csaba, a Felső-Tisza-vidéki Búvár és Mentő Egyesület kutatásvezetője a lapnak azt mondta, hogy a mentésben résztvevők mindent megtettek a fiú megtalálásért, szonárral és keresőkutyával kutatták át a folyót. Valószínűleg egy átvonuló kisebb árhullám miatt módosult sodrásirány hozta felszínre a testet és vitte át a Tisza ukrajnai oldalára – tette hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.