Veszély

Foglyul ejtette és megfenyegette utasát a taxisofőr

Rövid időn belül elfogták a rendőrök azt a budapesti taxisofőrt, aki foglyul ejtette egyik utasát, amiért annál csak bankkártya volt, majd megütötte és irreálisan magas fuvardíjat zsarolt ki tőle.

2016.08.14 12:25ma.hu

A nyomozás eddigi adatai szerint az előző éjszaka egy ír állampolgárságú férfi hívott taxit a Sziget Fesztivál bejáratához, hogy onnan hazavitesse magát, a pár kilométerre lévő, Margit-szigeti szálláshelyére. A taxis el is vette odáig, de ott húszezer forintot kért a fuvarért, annyi készpénz pedig már nem volt az utasnál, csak bankkártyával tudott volna fizetni. A szállodától a taxis ezért elindult utasával egy pénzkiadó automatához, ám közölte, hogy most már 25 ezer forintot kér, különben nem viszi vissza a külföldit. A sértett ezt az összeget már végképp sokallta, és kérte a taxist, hogy vigye a rendőrségre, ott rendezzék a problémát. A taxis erre úgy megdühödött, hogy megütötte a külföldit, akit egy ismeretlen, hegyes vidékre vitt, és közölte vele, hogy most már a kocsiból is csak akkor engedi ki, ha kifizeti a 25 ezer forintot kifizeti. A megfélemlített sértett erre átadta a pénzt a taxisnak, aki végül kirángatta őt a járműből és elhajtott. A történtekről értesített rendőrök rövid időn belül beazonosították a feltételezett elkövetőt, egy 45 éves budapesti férfit, aki ellen önbíráskodás gyanúja miatt indult eljárás a III. kerületi Rendőrkapitányságon.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.