Illegális bevándorlás

Migránsokat fuvarozó román sofőrt fogtak el a rendőrök Ercsinél

Öt afgánt szállított autójával Budapest irányába.

2016.07.11 14:01MTI

Az M6-os autópályán, Ercsi közelében fogták el a rendőrök azt a 26 éves román állampolgárt, aki vasárnap öt afgánt szállított autójával Budapest irányába - közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság hétfőn a rendőrség honlapján.

Tájékoztatásuk szerint a rendőrök igazoltatták a személygépkocsi vezetőjét, akkor állapították meg, hogy a román sofőrön kívül még öt afgán állampolgár tartózkodik a járműben, akiknél nem volt olyan okmány, amivel magukat, vagy az ország területén tartózkodásukat igazolni tudták volna.

A nyomozók a sofőrt jogellenes tartózkodás elősegítése vétség elkövetése miatt hallgatták ki gyanúsítottként, majd bűnügyi őrizetbe vették és gépkocsiját lefoglalták. Az afgán állampolgárokat határzár tiltott átlépés bűntettének elkövetése miatt hallgatták ki gyanúsítottként és vették bűnügyi őrizetbe.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.